• Bosna i Hercegovina
  • Group

DBAI Dun & Bradstreet Access to Internet

DBAI osigurava instant pristup do Dun & Bradstreet globalnih poslovnih informacija što omogućava neposredno odlučivanje o riziku potencijalne stranke, klijenta ili dobavljača.

Brzim Internetskim pristupom do Dun& Bradstreet svjetske baze podataka s poslovnim informacijama za više od 250 miliona preduzeća iz 220 država svijeta korisnici DBAI imaju pristup:Business Information Reports (BIR): profil rizičnosti preduzeća, rentabilnosti, financijske stabilnosti i sposobnosti plaćanja.

Country Risk Reports: ocjena rizičnosti pojedine države – općenito političko, privredno i tržišno funkcionisanje države


Know Your Customer Report: nagrađeni međunarodni izvještaji „Upoznajte svog klijenta“ osiguravaju da je sve u skladu sa zakonskim propisima o pranju novca.

Monitoring ključnih promjena statusa domaćih i međunarodnih preduzeća koje mogu imati uticaj na njihov profil rizičnosti. Informacije se mogu isporučivati i na e-mail. Tako ste sigurni da ćete u slučaju kritične promjene biti odmah obaviješteni i bez prijavljivanja na platformu.


Dun & Bradstreet kvaliteta podataka – Proces DUNSRightTM: Moć iza kvalitetnih informacija

D&B DUNSRightTM proces je razlog da klijenti mogu biti sigurni u svojim ključnim poslovnim odlukama.
Osnova procesa D&B DUNSRightTM je garancija kvalitete koja uključuje preko 2.000 zasebnih automatskih i ručnih provjera kako bi se uvjerili da podaci odgovaraju našim visokim standardima kvalitete. Osim toga istovremeno pet pogona radi na prikupljanju i bogaćenju podataka.

D&B definira kvalitetu podataka pitajući se četiri pitanja:

  1. Jesu li podaci tačni?

  2. Jesu li podaci potpuni?

  3. Jesu li podaci ažurni?

  4. Jesu li podaci globalno dosljedni?


Proces prikupljanja podataka

Globalno prikupljane podataka znači prikupljanje podataka iz različitih izvora po cijelom svijetu.

Podaci se integriraju u bazu podataka pomoću našeg patentiranog Entity Matching sistema pomoću kojega kreiramo jednu tačniju sliku pojedinog preduzeća.

Dodajemo D-U-N-S® Number kao jedinstveni broj za identifkaciju i globalno praćenje kroz svaki korak životnog ciklusa i aktivnosti preduzeća.

Upotrijebimo Corporate Linkage kako bi klijentima omogućili cjeloviti pregled rizika i prilika koje imaju obzirom na slična preduzeća.

Na kraju naši prediktivni pokazatelji procjene prošlo poslovanje i predviđaju mogućnosti da će preduzeće poslovati isto i ubuduće.