• Bosna i Hercegovina
  • Group

FIS Vitez i Tvornica cementa Kakanj dobitnici Zlatnog certifikata Bonitetne izvrsnosti.

U sklopu 3. Bisnode Bridge konferencije koja je održana 7.12.2016. u Sarajevu, dodjeljeni su Certifikati Bonitetne izvrsnosti, a po prvi put u BiH i dva Zlatna certifikata Bonitetne izvrsnosti.

Dobri rezultati poslovanja uspješnih kompanija iz BiH proslavljeni 7. decembra u Sarajevu, gdje je Bisnode organizovao konferenciju o bonitetnoj izvrsnosti kompanija, a na kojoj su dodijeljena i priznanja za uspješnost.

Na ovoj konferenciji Bisnode je predstavio bonitetno izvrsne kompanije kojih ove godine u BiH ima 3.171. Najveća vrijednost koju je Bisnode uručio ove godine je zlatni certifikat koji nije samo pregled godišnjeg, nego trogodišnjeg uspješnog poslovanja. To su kompanije FIS Vitez i Tvomica cementa Kakanj.


Tvomica cementa Kakanj, kako je i sam direktor Branimir Muidža kazao, od same privatizacije jedna je od najuspješnijih domaćih kompanija, a utome uspijevaju zato što imaju odgovoran pristup radu i djeluju kao društveno odgovorna kompanija. 

Nije nam bitno samo da profltabilno radimo. već i da ie to u skladu sa svim propisima. Brinemo i o okolišu i o čovjeku i tokom svih ovih godina nismo imali nijednu težu ozljedu na radu. Pored toga, ostvarujemo zaista dobre finansijske rezultate, što je rezultat svih radnika, a do sada smo se i svim našim partnerima pokazali kao pouzdan i kredibilan partner, poručio je Muidža.

          

Uslovi za poslovanje u BiH i nisu baš najbolji, kaže Muidža i jako je teško biti uspješan i ostati to godinama, pogotovo kada se radi o kompaniji koja se bavi proizvodnjom. 

- Zaista je teško biti pripadnik realnog sektora, stvarati neku novu vrijednost i onda sve to uspješno naplatiti, reinvestirati i zapošljavati nove radnike, ali naš primjer je pokazatelj svima da se odgovoran rad i pristup uvijek isplate. Svako priznanje ohrabruje za sva naša ulaganja i aktivnosti, pogotovo sto je ovo priznanje koje dodjeljuje struka, kazao je Muidža.


Potencijal za poslovanje u BiH postoji i veliki je, a razmjena je ključ razvoja privrede, te osnovni zadatak BiH jeste da poveća razmjenu sa zemljama okruženja i EU.