• Bosna i Hercegovina
  • Group

DOBRODOŠLI NA SUSRET GOSPODARSTVENIKA TOMISLAVGRADA

Bisnode BH u suradnji s općinom Tomislavgrad organizira susret gospodarstvenika Tomislavgrada s ciljem predstavljanja analize gospodarstva ove općine. Želja nam je pokazati stanje gospodarstva ove općine u realnim brojkama te uporediti pokazatelje sa ostalim općinama u Livanjskoj županiji, samom županijom te FBiH i čitavom BiH.

     

Kao najavu teme susreta, nekoliko osnovnih informacija: u općini Tomislavgrad aktivno je 221 kompanija sa 1.585 zaposlenih, koje generiraju 197.557.795 KM ukupnih prihoda, 8.673.213 KM netto dobiti, ostvaruju 36.955.084 KM izvoza te pokazuju rast kapitala, prihoda i zaposlenih u zadnje tri godine.

Na susretu će se gospodarstvenicima obratiti općinski načelnik, a gospodarstvenici će imati priliku razgovarati o analizi i dati prijedloge poboljšanja dalje suradnje sa općinom.


SVRHA ANALIZA GOSPODARSTVA

ILI KAKO OVE ANALIZE MOGU POMOĆI OPĆINAMA I GOSPODARSTVENICIMA

Sagledavanjem realnog stanja gospodarstva na svom području, općine mogu vladati značajnim informacijama koje će olakšati donošenje odluka za unaprjeđivanje gospodarstva, poput pronalaženja novih načina za privlačenje investitora i kreirati kvalitetniji odnos sa gospodarstvenicima te kvalitetnije poslovno okruženje. Stvaranje detaljne slike gospodarstva općine poslužiti će za pronalaženje eventualnih problema i pronalaženje njihovih kvalitetnih rješenja.

Na taj način općina pruža podršku onim pravnim licima koja daju radna mjesta i generiraju prihode u općini, radi otvaranja novih radna mjesta, povezivanja sa drugim poslovnim subjektima iz iste oblasti te daljeg razvijanja poslovnog okruženja,

Ovo je i način da gospodarstvenici steknu sliku o svom uspjehu, doprinosu razvoju svog kraja te razviju svijest o značaju vladanja informacijama i tehnologijama koje omogućavaju donošenje dobrih poslovnih odluka, što je Bisnodeova osnovni cilj.

Susret gospodarstvenika Tomislavgrada je još jedan u nizu susreta koje Bisnode BH organizira u sklopu kampanje kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja u BiH čiji je jedan od glavnih ciljeva upravo povezivanje javne uprave sa gospodarstvenicima.

Jačanje i novi kvalitet ovog odnosa, kao osnove za razvoj gospodarstva, uz razumijevanje obostranih potreba, vodi ka zajedničkom cilju: osnaživanju gospodarstva kroz lokalni do regionalnog karaktera.

Stoga dobrodošli na Susret gospodarstvenika Tomislavgrada u petak, 02. 06. 2017. u 19:00 sati u dvorani Skupštine HBŽ!