• Bosna i Hercegovina
  • Group

Bisnode Bridge Konferencija o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u BiH istakla je nabolje bh. kompanije!


Bisnode Bridge Konferencija o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u BiH

istakla je nabolje bh. kompanije!

 

Bisnode Bridge Konferencija o bonitetnoj izvrsnosti bh. kompanija jučer je bila mjesto uspješnih priča, dobrih poslovnih susreta i ugodnog druženja.

Bisnode Bridge Konferencija o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u Bosni i Hercegovini potvrdila je jučer svoj cilj: uspješno je predstavila dio najboljih bh. kompanija. Nakon dodjele certifikata bonitetne vrijednosti na osnovu prošlogodišnjeg poslovanja, dodijeljena su po prvi put u Bosni i Hercegovini Zlatni certifikati bonitetne izvrsnosti. Ovaj certifikat predstavlja nadprosječnu bonitetnu vrijednost među kompanijama koja bonitetnu izvrsnost iskazuju već tri godine zaredom.

Dobitnici certifikata bonitetne izvrsnosti su Plant d.o.o. Tuzla, Optima Power Modriča, EKO Servis Tešanj, Auto Lijanović d.o.o. Mostar, R&S d.o.o. Sarajevo, Biomedic d.o.o. Banja Luka, Bosna Petroleum Company d.o.o. Sarajevo, Sektor 51 - Bljesak.info d.o.o. Mostar i J.P. Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg.  

Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti preuzeli su gospodin Branimir Muidža, generalni direktor Hajdelberg cementar Kakanj i gospodin Zoran Maros, direktor kompanije FIS Vitez.

                       

fena mi2 fokus poslovni svijet privredna stampa bljesak.info faktor depo akos

Reakcije preko 100 zvanica kao i objave u medijima potvrdile su činjenicu da je kampanja koja joj je prethodila kao i Bisnodeova konferencija približila jeposlovnoj javnosti teme boniteta, odnosno neophodnosti profesionalnog pristupa procjeni kompanija u vidu bonitetne ocjene i certifikata bonitetne izvrsnosti.

Prisutnima su se obratili direktorica Bisnode BH Špela Redjko i Zlata Mulać, gospodin Nihad Bajramović, zamjenik generalnog sekretara Vanjskotrgovinska komora BiH, kao pokrovitelja konferencije,  gospodin Hamdo Tinjak iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Njegova Ekselencija Anders Hagelberg, ambasador kraljevine Švedske u BiH.

U pozitivnim pričama svoja iskustva podijelili su Hajdelberg Cementara Kakanj, FIS Vitez, marketinška agencija MITA Group,  Konsultantske kuće CITT i Vinarija Daorson.

Bisnode vjeruje u floskulu da na mladima svijet ostaje stoga smo pružili priliku za prezentaciju Social Impact Award Bosnia&Herzegovina, nagrade za društvene promjene (SIA) koja podrazumijeva i edukativni program namijenjen studentima koji im može pomoći da započnu svoj društveni biznis. O razvoju poslovnih ideja mladih i mjestu gdje inovacije susreću tržište govoriće predstavnici Networksa.

Umrežili smo nove poslovne partnere na Bisnode Speed Networkingu kao izuzetno efikasnom načinu da se za kratko vrijeme ostvari direktan kontakt sa velikim brojem budućih poslovnih partnera. Prema stastistici Bisnodea, ovakav način kontakta realizuje preko 36% ostvarenih poslova.

I naravno, nakon uspješnog rada, a decembar je vrijeme darivanja, Bisnode je sa prijateljima projekta pripremio poklone za sve učesnike i nagradnu igru te ugodno druženja na koktelu.

Konferencija je organizovana uz pokroviteljstvo Vanjskotrgovinske komore BiH, učešće Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te uz medijsku podršku časopisa Banke&Biznis u BiH kao medijskog partnera, Oslobođenja, TV1 i portala Poslovni svijet kao medijskog pokrovitelja, radija Antena 1 Sarajevo kao radijskog pokrovitelja, te portala Bljesak.info, Faktor, Depo i Fokus kao medijskog sponzora.

Konferenciju su podržali FIS Vitez i R&S, StarLine zastupnik Mercedesa za BiH a prijatelji konferencije su R&S, Ledo, Sarajevski Kiseljak, Vinarija Daorson, Farmersko blago, MI Brajlović i Union Food.

Sarajevo, 07. 12. 2016.

Oslobođenje, 8.12.2016.